Datum

17 oktober 2015 9:45

Accommodatie

Onbekend

We zijn vroeg uit de veren, want om 8:15 uur moeten we verzamelen bij RKSV Driel. Ook trainer Sjors vindt het eigenlijk té vroeg, maar hij moet nou eenmaal zijn manschappen moed inspreken. Tegen de tijd dat de wedstrijd begint om 9:45 uur (bij en tegen VDZ)komt de C1 dan ook goed uit de startblokken. Er wordt pittig gespeeld en de jongens spelen lekker samen. Zowel Roy als Damian spelen hun tegenstanders meerdere malen tussen de beentjes door. Damian weet zijn mannetje (eigenlijk een vrouwtje) zelfs met een fantastisch lobje over het hoofd van de wijs te brengen.

Een mooie actie van Nickie en Damian strandt op de alerte keeper van VDZ. Ook de Arnhemse ploeg is goed wakker en heeft de vaart erin. Sid onderschept een gevaarlijke aanval en geeft de bal voor op Jappie, die de bal te zacht raakt maar er wel een corner uit sleept. De bal schampt het hoofd van Mark, kaatst terug in de kluwen spelers en Damian vindt het enige gaatje en zet het eerste doelpunt op de teller. VDZ probeert direct terug te komen in het spel, gelukkig komt Joell goed uit zijn doel. Roy rent 2 tegenstanders eruit en de bal vliegt heen en weer tussen onze rood-witten. Nickie komt vlak voor het doel maar de keeper zit er goed bij. Boris, Wesley, Sid en Roy houden de gelederen gesloten maar VDZ blijft op zoek naar gaten. Nick wordt neergehaald en de vrije trap, genomen door Damian, komt met een prachtige curve helaas op de lat. Dan haalt VDZ een corner binnen. Die lijkt niet te worden benut, maar dan is daar toch een gaatje en VDZ schiet de  bal onbereikbaar voor Joell in het doel.

Ook Nick verdient een corner. De keeper lijkt wel springveren onder zijn schoenen te hebben en tikt de bal met de hand uit zijn doel. Weer terug op de helft van Driel krijgt Jappie de bal aan zijn slof en rent sneller dan de wind langs de lijn. Hij lijkt voor te zetten op Nickie, dus de verrassing is groot als de bal strak in de hoek van het doel beland 1-2!  Een volgende corner van VDZ zorgt wederom voor de gelijkmaker: 2-2. Jappie schiet nog een kanonschot richting keeper, maar de keeper tikt m nog met zijn vingers aan en de bal stuit af op de lat. Met een gelijke stand gaan we de rust in.

We hebben de koffie amper op of het spel wordt alweer hervat en voor we het weten staan we met 3-2 achter. Driel is elkaar even helemaal kwijt. Gelukkig houdt keeper Joell het hoofd koel en stopt een vrije trap. Joey zet de aanval in en speelt voor op Maarten, die strandt helaas op een fanatiek spelend VDZ. De koppies gaan hangen en langs de kant bereiden we ons alvast voor op verlies. Maar dan zet Sjors zijn troefkaart in: Floris. Die komt meteen gevaarlijk dicht bij het doel, maar de keeper zet alles op alles en houdt de bal eruit. Maar Floris wakkert het vlammetje wat dreigde uit te gaan aan en Driel komt weer op gang. Damian wint een duel en stuurt Nick op weg met 2 tegenstanders op zijn hielen. Daar maakt Nick zich niet druk om en schiet in de goeie hoek: 3-3. VDZ voelt de overwinning uit zijn handen glippen en wordt ietsje te fel. Er wordt veel geduwd en vastgehouden. Maar de motor loopt weer en is niet te stoppen. Xav zorgt met mooie stops ervoor dat de bal steeds terugkeert richting het Arnhemse doel. Floris zet voor op Nick en Driel loopt uit naar 3-4.

Grensrechter Roy, gekleed in een strak groen Arnhems hesje, attendeert de scheidsrechter op zijn aanwezigheid en dat hij niet voor niets staat te vlaggen. Die lijkt nl. meer te reageren op opgestoken handjes van VDZ dan op opgestoken vlaggen. Maar het mag VDZ niet baten. Na meerdere doelpogingen van o.a. Nick, Floris en Jappie, kaatst een schot van Floris af op de paal en recht in de voeten van Maarten. Die ziet zijn kans schoon en is de keeper te vlug af, daarmee komt de eindstand op 3-5.

We concluderen in de nabespreking dat de 1e helft van de 1e helft en de 2e helft van de 2e helft het mooiste spel liet zien. Wat ons betreft mag de speeltijd dus wel gehalveerd worden. Iets langer uitslapen, de jongens hoeven zich minder moe te maken, wij zien de voordelen wel. Maar de C1 heeft laten zien over veerkracht te beschikken en zich weer te kunnen herpakken als het vuur er even uit is. En daar kunnen wij uren naar kijken!