Scheidsrechter

Paul van Koolwijk

Accommodatie

Onbekend

Na bijna 2 weken training onder leiding van de nieuwe trainer Adrie van Roosmalen, stond zondag 25 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Driel werd er om 11:00 uur afgetrapt tegen Roda'28 uit Winssen, dat afgelopen seizen helaas degradeerde naar de 4e klasse.

Zoals gebruikelijk in de voorbereiding maakte Adrie van de gelegenheid gebruik om veel jongens aan het "werk" te zien in een oefenwedstrijd. Fitter worden, heel blijven en simpel voetballen was de opdracht voor vandaag.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Driel op voorsprong door een bekeken schuiver in de benedenhoek van nieuwkomer Lars Matse (overgekomen van RKHVV). Driel ondervond zeker in de eerste helft weinig tegenstand. Roda'28 trok zich terug en liet Driel het spel maken.  Al snel daarna maake Sidar 2-0 na een goede indiviuele actie. Sidar werd overigens mooi de diepte in gestuurd door een andere nieuwkomer Daniel de Gucht (Colmschate). In een van de spaarzame aanvallen scoorde Roda'28 de aansluitingstreffer (2-1).

Hierna liet Gino zijn voeten spreken; eerst verraste hij de keeper met een fantastische lob vanuit de middencirkel (3-1). Kort erna zette hij met een mooie steekpass Wouter Hage aan het werk, die de bal alleen maar breed hoefde te leggen op de inkomende Joep Witjes. Joep schoof de bal beheerst onder de keeper door (4-1).

Na de rust was het Roda dat al snel scoorde na een terecht gegeven strafschop (4-2). Na deze treffer kreeg Driel nog een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de eindpass kwam vaak niet aan.

Bekijk hier alle doelpunten terug.

Al met al een leuke en nutigge oefenwedstrijd. Zondag 1 september speelt Driel de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In Boven-Leeuwen staat de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen 4e klasser DSZ. Aftrap is om 14:00 uur.