Datum

11 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

In Beneden-Leeuwen komt de regen met bakken uit de lucht. De wedstrijd moet beginnen maar op het veld trappen maar een paar boys een beetje een balletje rond. Op de tribune komen allerlei hilarische theorieën langs over de reden van uitstel. Na een kwartier, als de regen is gestopt, kan dan toch het startsein worden gegeven. Driel neemt direct de controle over de wedstrijd en zal die ook niet meer uit handen geven. Leones, derde in de competitie, maar flink verzwakt door het ontbreken van nogal wat spelers, heeft weinig weerwoord tegen het strakke spel van de Drielse boys.
In de eerste minuten moet de thuiskeeper al behoorlijk aan de bak, Mika plaatst een corner pal voor het doel en Nick kopt in. De keep is te laat, maar een verdediger maait de bal nog net van de lijn. Ook een flinke knal van Wesley kan maar ternauwernood worden gestopt. Drie minuten in de wedstrijd walst Sidar als een mes door de boter door de verdediging heen en zet het eerste doelpunt op de teller. Er zullen er nog vele volgen.

Mika zet een strakke aanval op, die wordt teruggelegd recht in de voeten van Wesley. Met zijn specialiteit - het kanonschot - schiet hij recht op het doel af. De keep zit er goed bij, maar de bal is nogal glad en glipt onder hem door. Bij het volgende een-tweetje van Boris en Nick heeft de zich kranig werende keeper de bal wel klemvast.
Maar de verdediging is duidelijk niet goed op elkaar ingespeeld en het duurt dan ook niet lang voordat Damian een gaatje vindt: 0-3. Ook Floris vindt ruimte in het midden en legt voor op Sidar. Vanuit een lastige hoek weet hij de keeper op het verkeerde been te zetten en Driel loopt nog verder uit. Met een goed opgezette aanval komt Leones er eindelijk een beetje aan te pas. Onze verdediging wordt knap uitgespeeld en Joël is kansloos. Leones put moed uit dit tegendoelpunt en doet er een schepje bovenop. Meerder aanvallen volgen, knap gestopt door Joël, Roy en Joey. Op 40 minuten speeltijd wordt een doelpunt van Damian afgekeurd wegens een overtreding. Boris neemt het voortouw voor een schitterende aanval, met een hakje door Nick doorgezet naar Sidar maar wederom honoreert de scheids het doelpunt niet.

Na rust lijkt Leones zijn kruit al verschoten te hebben. Sidar solt met de verdediging en zet voor op Floris. Via het been van een verdediger wordt bijna een eigen goal gemaakt, Damian staat op de goede plaats om alsnog af te maken. Leones krijgt nog een mooie kans, er belandt echter een speler in de goal in plaats van de bal. Sidar rent weer rondjes om alle verdedigers aan zijn kant van het veld en zet keurig de bal voor het doel. Nick loopt goed mee en tikt trefzeker in.

Een paar minuten wil de bal niet goed plakken bij de aanvallers van Driel, waardoor ze hun aanvallen niet kunnen afmaken. Jappie neemt het heft in handen, duikt voor twee spelers langs en neemt de bal mee. Langs de lijn gaat hij vol zelfvertrouwen richting doel, zijn strakke voorzet wordt knap ingeschoten door Lex. Een paar minuten later gaat Jappie weer ongehinderd richting doel en maakt nu zelf af. Inmiddels komt de regen met bakken uit de hemel. Grensrechter Pim kruipt bij de trainer van Leones onder de plu, hij hoeft toch nauwelijks naar de andere helft. En daar gaat Jappie er weer vandoor om het 9e doelpunt in te schieten. In de lucht verschijnt een regenboog. Zit de pot met goud erin voor vandaag? Niet veel later legt Sidar de bal prachtig terug en zorgt  Wesley met een knallende treffer inderdaad voor een uitslag in de dubbele cijfers. In de blessuretijd maakt Leones nog een tegendoelpunt maar dat mag de pret niet drukken: met een prachtige 2-10 eindstand staat Driel stevig op de 3e plaats in de competitie.